Meniu

Slapukų politika

https://www.bite.lt slapukų surinkta informacija leidžia mums užtikrinti jūsų galimybę naršyti patogiau, teikti jums patrauklius pasiūlymus bei daugiau sužinoti apie svetainės ar mobiliosios programėlės naudotojų elgesį, analizuoti tendencijas ir tobulinti svetainę ar mobiliąją programėlę, klientų aptarnavimą ir Bendrovės teikiamas paslaugas.

Ar pateikta informacija Jums padėjo išspręsti problemą?

Slapukas (angl. cookie) – tai mažas tekstinis failas, kurį interneto svetainė įrašo į jūsų kompiuterio arba mobiliojo prietaiso naršyklę, kai jūs apsilankote svetainėje. Kitą kartą apsilankius svetainėje, šis failas gali būti nuskaitytas, kad svetainė galėtų atpažinti jūsų kompiuterį ar mobilųjį prietaisą. Slapukų surinkta informacija leidžia mums užtikrinti jūsų galimybę naršyti patogiau, teikti jums patrauklius pasiūlymus bei daugiau sužinoti apie svetainės naudotojų elgesį, analizuoti tendencijas ir tobulinti svetainę, klientų aptarnavimą ir Bendrovės teikiamas paslaugas. Taip pat slapukai naudojami tam, kad būtų užregistruota, ar sutinkate, kad Bendrovės svetainėje būtų naudojami slapukai, kad šis klausimas nebūtų užduodamas kiekvieną kartą apsilankant svetainėje. Visus naudojamus slapukus ir jų aprašymus galite matyti slapukų išklotinėje.

Ar pateikta informacija Jums padėjo išspręsti problemą?

Būtinieji

Šiuos slapukus naudojame savo lankytojams ir stengiamės pasiūlyti paprastą bei pažangią svetainę, kuri automatiškai prisitaiko prie jų poreikių ir norų. Norėdami tai pasiekti, naudojame techninius slapukus, kurie padeda rodyti jums mūsų svetainę, padeda užtikrinti jos funkcionalumą, sukurti vartotojo paskyrą, prisijungti ir kitaip apdoroti pagal funkcionalumą. Šie techniniai slapukai yra būtini tinkamam mūsų svetainės funkcionavimui.

Funkciniai

Šiuos slapukus naudojame tam, kad prisimintume jūsų pageidavimus ir padėtume naudotis mūsų svetaine veiksmingai bei efektyviai. Pavyzdžiui, šie slapukai prisimena jūsų pageidaujamą kalbą, paieškas ir anksčiau peržiūrėtas paslaugas / prekes. Šiuos slapukus galime naudoti ir jūsų registracijos informacijai prisiminti, kad kaskart apsilankius mūsų svetainėje jums nereikėtų iš naujo įvesti prisijungimo duomenų. Šie funkciniai slapukai nėra būtini svetainei funkcionuoti, tačiau prideda funkcionalumo ir pagerina jūsų naudojimosi Bendrovės svetaine patirtį.

Statistiniai

Šiuos slapukus naudojame tam, kad įgytume įžvalgų apie tai, kaip mūsų lankytojai naudojasi Bendrovės svetaine. Tokiu būdu galime optimizuoti ir pagerinti savo svetainę, suprasti reklamų ir komunikacijos efektyvumą bei užtikrinti, kad vis dar esame įdomūs ir aktualūs. Galime rinkti duomenis apie jūsų peržiūrėtus interneto puslapius, iš kurių puslapių atėjote, bei informaciją apie datą ir laiką. Tai taip pat reiškia, kad galime naudoti informaciją apie jus ir tai, kaip naudojate Bendrovės svetainę, pavyzdžiui, apsilankymo dažnumą, paspaudimų skaičių tam tikrame puslapyje, naudotus paieškos žodžius ir kt. Kaip mūsų reklaminių kampanijų dalį, galime panaudoti analitinius slapukus, kad sužinotume, kaip vartotojai naršo mūsų svetainėje po to, kai jiems parodoma reklama internete. Tai gali apimti ir reklamas trečiųjų šalių svetainėse.

Reklaminiai

Naudojame šiuos savo ir trečiųjų šalių slapukus, kad savo bei kitose svetainėse rodytume suasmenintą reklamą. Tai vadinama „pakartotine rinkodara“, kuri pagrįsta naršymo veiksmais, pavyzdžiui, jūsų ieškotomis, peržiūrėtomis prekėmis / paslaugomis.

Neklasifikuoti slapukai

Šiuos slapukus naudojame kartu su atskirų slapukų teikėjais.

Ar pateikta informacija Jums padėjo išspręsti problemą?

„Pixel“ žyma – tai yra vadinamas (angl. web beacons), (angl. clear GIFs) arba paslėptas programinis kodas. „Pixel“ žyma renka informaciją su trumpais programinio kodo fragmentais, kurie perkelia šią informaciją į mažą grafinį vaizdą (paprastai nematomą) apie jūsų veiksmus, kuriuos atliekate mūsų svetainėje. Surinkta informacija persiunčiama į „Pixel“ paslaugų tiekėjo serverį, priešingai nei slapukai, įrašomi į jūsų naršyklę. „Pixel“ gali rinkti įvairią informacija apie jūsų veiksmus mūsų svetainėje, mygtukų paspaudimus tam tikrose vietose, pildomų formų laukų informaciją, IP adresą, informaciją apie naudojamą interneto naršyklę ir kt. „Pixel“ žyma taip pat atpažįsta tam tikros rūšies informaciją jūsų kompiuteryje, pvz., esamus slapukus ir juose užfiksuotą informaciją, ir tokiu būdu padeda parinkti jums reklamas, jas optimizuoti pagal surinktus duomenis, kurti tikslines auditorijas būsimoms reklamoms ir pakartotinės rinkodaros pasiūlymus potencialiems klientams – žmonėms, kurie jau ėmėsi tam tikrų veiksmų mūsų svetainėje.

Ar pateikta informacija Jums padėjo išspręsti problemą?

„Pixel“ mes naudojame kaip analizės įrankį, leidžiantį įvertinti reklamos efektyvumą, suprantant veiksmus, kuriuos atliekate mūsų svetainėje. Mums padeda stebėti reklamas, optimizuoti jas pagal surinktus duomenis, kurti tikslines auditorijas būsimoms reklamoms ir pakartotinės rinkodaros pasiūlymus potencialiems klientams – žmonėms, kurie jau ėmėsi tam tikrų veiksmų mūsų svetainėje. Visus naudojamus „Pixel“ ir jų aprašymus galite matyti slapukų ir „Pixel“ išklotinėje.

Ar pateikta informacija Jums padėjo išspręsti problemą?

Mūsų svetainėje yra nuorodų į kitų asmenų, įmonių ar organizacijų interneto tinklalapius. Atkreipiame dėmesį, kad Bendrovė nėra atsakinga už tokių interneto tinklalapių turinį ar jų naudojamus privatumo užtikrinimo principus. Taigi, jei paspaudę nuorodą iš Bendrovės interneto svetainės pateksite į kitus tinklalapius, turėtumėte papildomai pasidomėti jų privatumo politika.

Slapukai taip pat naudojami tam, kad būtų užregistruota, ar sutinkate, kad Bendrovės svetainėje būtų naudojami slapukai, kad šis klausimas nebūtų užduodamas kiekvieną kartą apsilankant svetainėje.

Ar pateikta informacija Jums padėjo išspręsti problemą?

Prieigą prie statistinių duomenų apie Bendrovės svetainės lankytojus turi Bendrovės darbuotojai, dirbantys Bendrovės rinkodaros ir IT padaliniuose, kurie yra atsakingi už šių duomenų analizę ir interneto svetainės tobulinimą.

Prieigą prie techninių įrašų taip pat gali turėti Bendrovės partneriai, kurie teikia Bendrovės interneto svetainės turinio valdymo įrankius.

Visus kitus mūsų partnerius ir jų privatumo politikas galite matyti slapukų įrankyje, skiltyje „Slapukų deklaracija“: „Atidaryti slapukų įrankį“.

Ar pateikta informacija Jums padėjo išspręsti problemą?

Bendrovės naudoja surinktus duomenis analizei iki dešimt metų. Slapukai paprastai galioja trumpai, priklausomai nuo slapuko tipo (vieną dieną, savaitę ar mėnesį), bet kai kuriais atvejais gali galioti ir iki dvejų metų. Tikslius slapukų galiojimo terminus galite matyti slapukų įrankyje, skiltyje „Slapukų deklaracija“: „Atidaryti slapukų įrankį“.

Jeigu esate davę sutikimą slapukams, savo sutikimą galite atšaukti paspaudę šią nuorodą – matysite, kad slapukų sutikimas yra atšauktas, kai perkrausite svetainę iš naujo: „ATŠAUKTI DUOTĄ SLAPUKŲ SUTIKIMĄ“ (taip pat sutikimą galite atšaukti atžymėję varneles ir patvirtindami savo pasirinkimą slapukų įrankyje). Norėdami daugiau sužinoti apie slapukus ir kaip juos tvarkyti ar pašalinti, tiesiog apsilankykite puslapyje www.allaboutcookies.org ir jūsų naršyklės pagalbos puslapyje.

Ar pateikta informacija Jums padėjo išspręsti problemą?

Jūs turite šias duomenų subjekto teises:

  • prašyti susipažinti su Bendrovėje tvarkomais savo asmens duomenimis bei gauti šių duomenų kopiją;
  • prašyti ištaisyti neteisingus, neišsamius ar netikslius savo asmens duomenis ir (ar) apriboti tokių asmens duomenų tvarkymo Bendrovėje veiksmus (išskyrus saugojimą);
  • prašyti ištrinti neteisėtai, nesąžiningai tvarkomus ar perteklinius savo asmens duomenis ir (ar) apriboti tokių asmens duomenų tvarkymo veiksmus (išskyrus saugojimą);
  • nesutikti su savo asmens duomenų tvarkymu Bendrovėje, kai šie duomenys tvarkomi ar ketinami tvarkyti Bendrovės arba trečiosios šalies teisėtų interesų, įskaitant profiliavimą, remiantis tomis nuostatomis;
  • bet kuriuo metu atšaukti savo duotą sutikimą, kai jūsų asmens duomenys Bendrovėje tvarkomi sutikimo pagrindu (pvz., tiesioginės rinkodaros, personalo atrankos ar kitais tikslais). Tačiau svarbu paminėti, kad sutikimo atšaukimas nedaro poveikio duomenų̨ tvarkymo teisėtumui, vykdytam iki sutikimo atšaukimo momento;
  • prašyti gauti su savimi susijusius asmens duomenis (susistemintu, įprastai naudojamu ir kompiuterio skaitomu formatu) ir (ar) juos persiųsti kitam duomenų valdytojui, kai tai techniškai įmanoma („Teisė į duomenų perkeliamumą“);
  • pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai (ada@ada.lt) dėl Bendrovės veiksmų ir (ar) neveikimo tvarkant jūsų asmens duomenis.


Bendrovė netaiko tik automatizuoto duomenų tvarkymo, įskaitant profiliavimą, grindžiamų sprendimų priėmimo, dėl kurio jums galėtų kilti teisinės pasekmės arba panašiu būdu galėtų daryti jums didelį poveikį. Tačiau, atsižvelgiant į jūsų naršymo ir (ar) prekių, paslaugų užsakymo istoriją, jūs galite būti priskirti atitinkamai kategorijai, pagal kurią mes galėsime pateikti jums aktualiausią informaciją (pvz., naujienlaiškius, individualius pasiūlymus, specialias nuolaidas ir pan.).

Norėdami įgyvendinti pirmiau nurodytas duomenų subjekto teises, kreipkitės į Bendrovės duomenų apsaugos pareigūną elektroniniu paštu: duomenu.apsauga@bite.lt. Dėl savo duomenų subjekto teisių įgyvendinimo taip pat galite kreiptis ir kitais būdais (pvz., pateikiant rašytinį prašymą tiesiogiai Bendrovės darbuotojams; prašymą siunčiant registruotu paštu ar per atstovą Bendrovės buveinės adresu). Pavyzdinę prašymo formą galite parsisiųsti čia. Pažymime, kad norėdami įgyvendinti savo duomenų subjekto teises jūs turite patvirtinti savo tapatybę vienu iš toliau nurodytų būdų: (1) pateikiant prašymą Bendrovės darbuotojui, kartu pateikti galiojantį asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą; (2) pateikiant prašymą paštu ar per pasiuntinį, kartu pridėti galiojančio asmens tapatybę patvirtinančio dokumento kopiją, patvirtintą teisės aktų nustatyta tvarka; (3) pateikiant prašymą elektroniniu būdu (el. paštu: duomenu.apsauga@bite.lt), prašymą patvirtinti elektroninių ryšių priemonėmis, kurios leidžia tinkamai identifikuoti asmenį (pvz., mobiliuoju parašu, kvalifikuotu elektroniniu parašu ar pan.).

Gavę jūsų prašymą dėl duomenų subjekto teisių įgyvendinimo, nedelsdami, bet ne vėliau kaip per 1 mėnesį nuo kreipimosi dienos, pateiksime jums atsakymą. Šis laikotarpis prireikus gali būti pratęstas dar dviem mėnesiams, atsižvelgiant į prašymų sudėtingumą ir skaičių. Apie tokį pratęsimą būsite papildomai informuojami per 1 mėnesį. Jūsų prašoma informacija bus teikiama nemokamai. Tačiau matydami, kad jūsų prašymai yra akivaizdžiai nepagrįsti arba neproporcingi, visų pirma dėl jų pasikartojančio turinio, mes turime teisę imti už tai pagrįstą mokestį (t. y. prašyti atlyginti administracines išlaidas) arba atsisakyti imtis veiksmų pagal tokį duomenų subjekto prašymą.

Jei dėl šioje privatumo politikoje pateiktos informacijos jums iškiltų klausimų ir (ar) norėtumėte išreikšti savo nepasitenkinimą, nusiskundimus Bendrovės privatumo nuostatomis, maloniai prašome kreiptis į Bendrovę bet kuriuo jums patogiu būdu: (1) raštu – el. paštu: (duomenu.apsauga@bite.lt); (bendraukime@bite.lt) ir (ar) buveinės adresu: Žemaitės g. 15, LT-03504 Vilnius; (2) žodžiu – telefono Nr. 1501 (skambinantiems iš kitų tinklų ir iš užsienio +370 699 23 230) ir (ar) atvykus į bet kurį Bendrovės saloną.

Kaip sužinoti apie šios politikos pakeitimus?

Bendrovei atnaujinus šią Politiką, apie esminius pakeitimus jus informuosime paskelbdami pranešimą interneto svetainėje www.bite.lt ir (ar) pateikdami jums šią informaciją tiesiogiai. Nepaisant to, norėdami būti tikri dėl aktualios politikos redakcijos bei duomenų apsaugos nuostatų, turėtumėte retkarčiais savarankiškai peržiūrėti ir naujai susipažinti su svetainėje publikuojama politikos versija.

Ar pateikta informacija Jums padėjo išspręsti problemą?

Gaukite pasiūlymą
Mane domina:

Neradote atsakymo į iškilusius klausimus? Parašykite mums. Atsakysime jums el. paštu