Privatumo ir slapukų politika

BITĖJE visada saugome klientų privatumą, todėl šiame straipsnyje aiškiai ir skaidriai pateikiame mūsų interneto svetainėje taikomus informacijos apie lankytojus rinkimo ir naudojimo principus.

Šią Privatumo ir slapukų politiką (toliau – Politika) taikome tais atvejais, kai lankotės BITĖS interneto svetainėje, registruojatės BITĖS savitarnoje ar užsisakote prekes ir (arba) paslaugas BITĖS elektroninėje parduotuvėje. Ši Politika netaikoma, kai naršote kitų bendrovių interneto svetainėse ar naudojatės trečiųjų šalių paslaugomis jungdamiesi per BITĖS tinklą.

Mūsų interneto svetainės lankytojų duomenis renkame laikydamiesi Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo, Lietuvos Respublikos elektroninių ryšių įstatymo, kitų susijusių teisės aktų bei kontroliuojančių institucijų nurodymų.

Renkami duomenys

  • Administruodami interneto svetainę bei diagnozuodami sutrikimus BITĖS serverio darbe, galime naudoti lankytojų kompiuterių IP adresus. IP adresas – tai kompiuterį identifikuojantis unikalus kodas tinkluose. Jis gali būti naudojamas nustatant lankytoją ir renkant įvairią demografinę informaciją. Tai daro absoliučios daugumos interneto serverių administratoriai.
  • Naudodami slapukus renkame duomenis apie paslaugų naudojimą. Slapukų tipai ir jų paskirtis yra pateikti lentelėje žemiau.
  • Registruojantis BITĖS savitarnoje renkame vartotojo identifikavimui būtiną pagrindinę informaciją, kurią pateikiate pildydami registracijos formą, t. y. vardą, pavardę, elektroninio pašto adresą ir telefono numerį. 
  • Įsigyjant prekių ar paslaugų BITĖS elektroninėje parduotuvėje renkame duomenis, kurie yra reikalingi tinkamam užsakymo įvykdymui, pavyzdžiui, įrenginys ir jo užsakymo detalės, kontaktiniai duomenys bei susiję įrašai. 

Surinktus duomenis apie BITĖS svetainės lankytojus atsakingai saugome nuo praradimo, neleistino naudojimo ir pakeitimų. BITĖS darbuotojai yra raštiškai įsipareigoję trečiosioms šalims neatskleisti ir neplatinti darbo vietoje gaunamos informacijos apie bendrovės klientus, įskaitant ir BITĖS svetainės lankytojus. Patalpa, kurioje laikomi surinkti duomenys, yra fiziškai apsaugota, kad į ją negalėtų patekti BITĖJE nedirbantys asmenys. Be to, BITĖS portalo lankytojų duomenis sauganti duomenų bazė yra apsaugota nuo neleistinos prieigos per kompiuterinius tinklus.

Slapukų naudojimas

Jums besilankant BITĖS interneto svetainėje, norime pateikti informaciją ir funkcijas, pritaikytas tik Jums. Tam reikalingi slapukai (angl. cookies). Tai nedideli informacijos elementai, išsaugomi Jūsų interneto naršyklėje. Jie padeda mums atpažinti Jus kaip ankstesnį BITĖS interneto svetainės lankytoją, išsaugoti Jūsų lankymosi svetainėje istoriją ir pagal tai pritaikyti turinį. Taip pat slapukai padeda užtikrinti sklandų svetainės veikimą, leidžia stebėti lankymosi BITĖS interneto svetainėje trukmę, dažnumą bei rinkti statistinę informaciją apie svetainės lankytojų skaičių. Analizuodami šiuos duomenis galime svetainę tobulinti, padaryti ją patogesnę Jums. Apsilankę BITĖS interneto svetainėje Jūs galite pasirinkti, ar norite naudoti slapukus. Jei nesutinkate, kad į Jūsų kompiuterį ar kitą įrenginį būtų įrašomi slapukai, bet kada galite atšaukti sutikimą juos naudoti pakeitę nustatymus ir ištrynę įrašytus slapukus. Daugiau informacijos pateikta adresu AllAboutCookies.org arba www.google.com/privacy_ads.html.

Duomenys apie naudojamus slapukus

Pavadinimas

Aprašymas

Sukūrimo momentas/ Galiojimo laikas

BITE

Standartinis slapukas, naudojamas vartotojo sesijai palaikyti.

Įėjimo į puslapį metu/
iki interneto svetainės lango uždarymo

DSID

„Google DoubleClick ad“ stebėjimo slapukas. Slapukas renka informaciją apie vartotojus ir yra naudojamas siekiant atskirti unikalius vartotojus, priskiriant jiems unikalų identifikatorių (ID).

Pirmą kartą atėjus į puslapį/
2 mėn

_GAcookieID

Stebėjimo slapukas iš „Google Analytics“, naudojamas vartotojo sesijai palaikyti.

Pirmą kartą atėjus į puslapį/
10 mėn.

_lotr

Šie slapukai naudojami statistinei informacijai apie interneto svetainės lankomumą rinkti. Gauti duomenys naudojami ataskaitoms rengti ir siekiant patobulinti  interneto svetainę.

Pirmą kartą atėjus į puslapį/
180 dienų

_utma

Stebėjimo slapukas iš „Google Analytics“. Informacija į serverį siunčiama anonimiškai. Slapukai identifikuoja unikalius lankytojus ir stebi vartotojo sesijas.

Pirmo įėjimo į puslapį metu/
2 metai

_utmx

Stebėjimo slapukas iš „Google Analytics“, skirtas vartotojo įsitraukimui eksperimento metu stebėti.

Pirmą kartą atėjus į puslapį/
18 mėn.

_utmxx

Stebėjimo slapukas iš „Google Analytics“, skirtas nustatyti eksperimentus, į kuriuos buvo įtrauktas tam tikras vartotojas.

Pirmą kartą atėjus į puslapį/
18 mėn.

_utmz

Stebėjimo slapukas iš „Google Analytics“. Informacija į serverį siunčiama anonimiškai.

Pirmo įėjimo į puslapį metu/
iki naršyklės uždarymo

_ceg.s

Slapukas saugo informaciją apie vartotojo sesiją.

Pirmą kartą atėjus į puslapį/
3 mėn.

_ceg.u

Slapukas saugo informaciją apie konkretaus vartotojo veiksmus.

Pirmą kartą atėjus į puslapį/
3 mėn.

_ga

Slapukas renka informaciją apie vartotojų elgseną svetainėje ir yra naudojamas siekiant išsaugoti statistinę informaciją.

Pirmo įėjimo į puslapį metu/
2 metai

_lo__rid

Šie slapukai naudojami statistinei informacijai apie interneto svetainės lankomumą rinkti. Gauti duomenys naudojami ataskaitoms rengti bei siekiant patobulinti puslapį.

Įėjimo į puslapį metu/
30 min. (priklausomai nuo sesijos trukmės, gali ilgėti)

_lo_u

Šie slapukai naudojami statistinei informacijai apie interneto svetainės lankomumą rinkti. Gauti duomenys naudojami ataskaitoms rengti ir siekiant patobulinti puslapį.

Pirmą kartą atėjus į puslapį/
2 metai

_lo_v

Šie slapukai naudojami statistinei informacijai apie interneto svetainės lankomumą rinkti. Gauti duomenys naudojami ataskaitoms rengti bei siekiant patobulinti puslapį.

Pirmą kartą atėjus į puslapį/
1 metai

id

Slapukas renka informaciją apie prisijungusius vartotojus ir yra naudojamas siekiant atskirti unikalius vartotojus, priskiriant jiems unikalų identifikatorių (ID).

Pirmo įėjimo į puslapį metu/
iki 60 dienų

Lc_ctest

Slapukas tikrina, ar klientas neblokuoja slapukų.

Atidarant puslapį/
24 val.

Lc_pdate

Slapukas saugo laiką, kada paskutinį kartą rodytas iššokantis (angl. pop-up) langas, kviečiantis pokalbiui.

Iššokančio lango pasirodymo metu/
3 dienos

Product_quantity

Slapukas skirtas kiekiui prekių krepšelyje nustatyti.

Įsidedant prekę į krepšelį/
20 dienų

Subscribe-modal-displayed

Slapukas naudojamas informacijai apie vartotojo peržiūrėtus ir paslėptus  iššokančius (angl. pop-up) langus išsaugoti.

Pirmo įėjimo į puslapį metu/
30 dienų

PrestaShop

Slapukas naudojamas vartotojo sesijai palaikyti.

Įėjimo į puslapį metu/
iki interneto svetainės lango uždarymo

_gat_*

Šie slapukai naudojami užklausų skaičiui riboti.

Įėjimo į puslapį metu/
10 min.

_dc_gtm_*

Šie slapukai naudojami statistinei informacijai apie interneto svetainės lankomumą rinkti. Gauti duomenys naudojami ataskaitoms rengti bei siekiant patobulinti puslapį.

Įėjimo į puslapį metu/
8 val.

Mūsų svetainėje yra nuorodų į kitų asmenų, įmonių ar organizacijų interneto tinklalapius. Atkreipiame dėmesį, kad BITĖ nėra atsakinga už tokių interneto tinklalapių turinį ar jų naudojamus privatumo užtikrinimo principus. Tad jei paspaudę nuorodą iš BITĖS interneto svetainės pateksite į kitus tinklalapius, turėtumėte atskirai pasidomėti jų privatumo politika.

Jūs turite teisę:

  • kreiptis į BITĘ su prašymu suteikti informaciją apie BITĖS tvarkomus Jūsų asmens duomenis;
  • kreiptis į BITĘ su prašymu ištaisyti Jūsų asmens duomenis ir (arba) sustabdyti tokių asmens duomenų tvarkymo veiksmus, išskyrus saugojimą, tuo atveju, kai, susipažinę su asmens duomenimis, Jūs nustatote, kad duomenys yra neteisingi, neišsamūs ar netikslūs;
  • kreiptis į BITĘ su prašymu sunaikinti asmens duomenis ar sustabdyti tokių asmens duomenų tvarkymo veiksmus, išskyrus saugojimą, tuo atveju, kai, susipažinę su savo asmens duomenimis, Jūs nustatote, kad asmens duomenys yra tvarkomi neteisėtai arba nesąžiningai;
  • nesutikti, kad būtų tvarkomi Jūsų asmens duomenys, kai šie duomenys tvarkomi ar ketinami tvarkyti tiesioginės rinkodaros tikslais, arba dėl teisėto intereso, kurio siekia BITĖ arba trečiasis asmuo, kuriam teikiami asmens duomenys.
     

Jei dėl šioje privatumo politikoje pateiktos informacijos Jums iškiltų klausimų, maloniai prašome kreiptis į BITĘ bet kuriuo Jums patogiu būdu:

  • raštu – el. paštu bendraukime@bite.lt;
  • žodžiu – telefonu nr. 1501 (skambinantiems iš kitų tinklų ir iš užsienio +370 699 23 230); 
  • raštu – adresu Žemaitės g. 15, LT-03504 Vilnius;
  • atvykus į bet kurį BITĖS saloną.

Kaip sužinoti apie šios politikos pakeitimus?

Mums gali prireikti atnaujinti šią privatumo ir slapukų politiką. Jei atliksime esminius šios politikos pakeitimus, mes apie tai informuosime, paskelbdami pranešimą mūsų interneto svetainėje.

Atnaujinta 2017-04-24